suradnici

VANDA ČIŽMEK

VANDA ČIŽMEK

Rođena sam osam dana prije Božića 1974. godine u Zagrebu. Crtam još od pelena, zatim crtam u Školi za primijenjenu umjetnost, pa na Grafičkom fakultetu. Posljednjih godina crtam ilustracije za djecu i mlade i radim kao grafički dizajner. Ilustrirala sam brojne slikovnice i knjige za djecu i mlade, dječje časopise, bilježnice i slikovni udžbenik engleskog jezika za djecu predškolskog uzrasta. Članica sam HDLU-a, ULUPUH-a i HZSU-a. Živim i radim u Zagrebu.
p.s. Trenutno sigurno nešto crtam.

BORIS KUGLER

BORIS KUGLER

Boris Kugler rođen je 10. travnja 1974. Igra se svim i svačim, a crta u Školi za primijenjenu umjetnost poslije koje odlazi u Irsku na studij klasične animacije.
Nakon što je shvatio da je gledati dugometražne crtiće mnogo zabavnije nego li ih raditi, vraća se u Zagreb i upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo. Nakon Akademije odlazi u Nizozemsku na drugu likovnu akademiju i tada se u potpunosti posvećuje slikarstvu. Poslije intenzivne desetogodišnje slikarske i izlagačke karijere, okreće se raznim izazovima.
Objavio je filozofske eseje Mali krug, Hrvati i protuslovlja i Anatomija slikarstva.

Ilustrirao je knjige za djecu i mlade: Vrt plavog božura, Pričice i pjesmice iz daleke Afrike, Kraljevstvo Onkraja, Zezomljani, A gdje su nestale Krijesnice?, Tajna Zmajskog mosta, zbirku poezije: Glavom i bradom i jetrom.
Slikovnice: Sljemenko, Priča o O, Kusa Lara, Prugasta, Sretni oklopčići, Kako smo gradili kuću, Miona daj šuti, Tipka i Inica u Mrežovoj šumi, Dijeli nas staklo, Srebrenko, Lota i kralj, Srcohvat, i druge.

Danas živi i radi u Zagrebu te uz ilustriranje, dizajn i slikanje, podučava slikarstvo.

ANA ŠESTO

ANA ŠESTO

Ana Šesto rođena je 1986. u Zagrebu. Radi kao fotografkinja, novinarka i kao voditeljica kulturnog kluba O’GRADA, čija je i osnivačica. Bavi se organizacijom izložbi i raznih kreativnih događanja. Završila je Studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti s temom magistarskog rada « Fotografkinje od 70ih do danas».
Do sada je imala četrnaest samostalnih i tridesetak grupnih izložbi (domaćih i međunarodnih). Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika – HDLU-a. Fotografijom se bavi od 2000. kad je upisala Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer za fotografskog dizajnera. Realizirala je dvadesetak naslovnica za hrvatske književnike, te su joj radovi objavljivani u raznim časopisima. Iza sebe ima već nekoliko prvih nagrada od kojih su joj najznačanjije one iz Fotokluba Zagreb, nagrade na Hrvatskom kreativnom Fotoizazovu, Fotomaratonu te pohvale na festivalu Photodays. Ona najnovija je pohvala koja dolazi iz priznatog časopisa za kulturu fotografije, Refoto. Službeni je fotograf kazališta Mala Scena, nakladničke kuće Semafora.
www.anasesto.com

GRGUR ŠESTO

GRGUR ŠESTO

Rođen sam krajem ljeta 1993. i od malena sam volio crtati sve što me okružuje. Portretirao sam ukućane, rođake i ponekad čak naše kućne ljubimce. Našlo se tu podosta materijala, od akvarijskih ribica, ptičica, kornjača, ježeva, mačaka do obaveznih pasa. Nekad je to bio veliki bernardinac, a danas dvije kujice, mama i kćer. Osim crtanja obožavam sportove.
Trenirao sam nogomet, tenis, plivanje, košarku, tekvando… Danas s dečkima zaigram nogomet, no opsesija mi je akrobatska gimnastika. Na početku osnovne škole ilustrirao sam serijal priča svoje majke Silvije, „Bum Tomica“. Za vrijeme ilustriranja 4. dijela već sam upisao Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer slikarstvo. Nakon toga upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo.S Karlom Mačkić inicirao sam i realizirao prvu izložbu radova mladih umjetnika u O’gradi pod nazivom Šafranovski.

NINA IVANOVIĆ

NINA IVANOVIĆ

Divna ilustratorica i umjetnica

KARLA MAČKIĆ

KARLA MAČKIĆ

Rođena sam 01.12.1993. u Zagrebu. 2008. godine upisujem srednju školu za Primijenjenu umjetnost i dizajn i 2009. se odlučujem za grafički odsjek. Sudjelovala sam na natječaju “Dizajniraj svoju bilježnicu” na kojem sam bila izabrana među 20 bilježnica koje će se tiskat za narednu školsku godinu.
Također, izabrana sam za natječaj koji je pokrenut od strane Terme Jezerčica za dizajn novog loga, te na natječaju Turističke zajednice grada Zagreba u izradi suvremenijeg suvenira grada. Suorganizatorica sam projekta i izložbe Šafranovski u Kulturnom klubu O’GRADA, prve prodajne izložbe maturanata ŠPUD-a 2011./2012. godine. Sada se pripremam za upis na Zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek za primijenjenu grafiku.