VODIČ ZA DOBRICE

100.00kn (13.27 €)

Autor Ratko Bjelčić i Silvija Šesto

Broj stranica 66

Godina izdanja 2019

Uvez tvrdi

 

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: vodič za dobrice -1 Kategorija:

Opis

U svojoj petoj suradnji, autori Ratko Bjelčić i Silvija Šesto napisali su slikovnicu ili „malu knjigu dobra ponašanja“ u kojoj će, uz bogatu ilustraciju najmanjima pokazati neke osnove dobra ponašanja, što je u ovo vrijeme ponekad dječici nedostupno i u obiteljskom domu, a s obzirom da smo često suočeni kako takve slikovnice nije bilo kad su njihovi roditelji bili mali. I ne samo iz tih razloga! Svjedoci smo kako današnja djeca sve manje provode vremena s roditeljima ili obratno. Komunikacija je oskudna, a i zbog velike pripomoći tehnologije koja tobož’ spaja, a zapravo otuđuje i oskrvnjuje često i odnose između uže obitelji.

Na principu dobro/loše slikovnica vodi djecu kroz osnove ponašanja u domu, vrtiću, školi, u sredstvima javnog prijevoza, u parku, na izletu, muzeju, trgovini, u posjetu obiteljskim prijateljima, te u drugim situacijama kad treba pokazati dobar kućni odgoj ili odlučiti što je dobro, a što loše.

Također, posebno treba naglasiti kako će najmlađi kroz duhovite opreke dobro/loše-pravo/krivo prezentirane i tekstom i ilustracijom na duhovit i argumentirani način  moći sami procijeniti vrijednosti pristojna ponašanja, a to je uvijek ono ponašanje gdje je granica tamo gdje ne štetimo drugom ljudskom biću.

 

Naručite putem e-maila