ULTRA

100.00kn (13.27 €)

Autor Tatjana Kadoić Grmuša

Broj stranica 98

Godina izdanja 2019

Uvez tvrdi

 

 

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: ultra -1 Kategorija:

Opis

Ultra je roman za roditelje i teenagere.

U knjizi je riječ o međugeneracijskim odnosima i odrastanju dječaka Jakova, uspostavi povjerenja roditelj-dijete u najosjetljivijem – pubertetskom – dijelu života, ispunjavanju obveza, održavanju obećanja….

U knjizi Jakov „odrasta“ uz uobičajene životne protokole: učenje, slobodne aktivnosti, prijateljevanje, povjeravanje, robotiku i elektronsku glazbu…

Odrasta uz podršku roditelja, prijatelja Jana i njegova brata Ivana, „posvojenih“ barbe i none;

Odrasta uz veslanje, ribolov, berbu šljiva i – šamar.

Jakovu se odrastanje događa po prvi put! Nestrpljiv je, preplašen, najgluplji, najjači, najbolji, najpametniji, najnesigurniji, najhrabriji, najglasniji, najluđi – istovremeno.

Uviđa da i njegovi roditelji ponekad gube tlo pod nogama u borbi s njegovim nagomilanim hormonima pubertetskog zamaha.

I roditeljima se Jakovljevo odrastanje događa prvi put.

I, što je najtužnije, nema tog mjernog instrumenta koji će mu pokazati koliko će to dugo trajati i koliko još puta mora prespavati dok se ne probudi kao pristali mladić.

Iz sadržaja: Odlazak na Ultru u Split, nagrada je koju će Jakov dobiti ako će s vrlo dobrim uspjehom završiti 2. razred srednje škole i ako pomogne ocu i barbi u berbi šljiva. Jakov ispuni svoj dio dogovora, ali noć prije odlaska na Ultru izbije požar na Žirju (otoku na kojem godinama ljetuje). Uključuje se, sa starješinama DVD-a, u akcije gašenja vatre i zbrinjavanja požarišta i po prvi put se susreće s tako ozbiljnom i surovom životnom situacijom. Odlazak na Ultru pada u drugi plan i postaje upitan…

 

Naručite putem e-maila