TONKA ĆE SUTRA

100.00kn (13.27 €)

Autor Jelena Pervan

Broj stranica 42

Godina izdanja 2018

Uvez tvrdi

 

 

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: tonka će sutra -1 Kategorija:

Opis

Tonka je zaigrana prvašica koja stvari voli odgađati za sutra. Pisanje zadaće, šetnja psa, doručkovanje ili pospremanje igračaka, sasvim je svejedno jer koju god zadaću Tonka treba izvršiti, pronaći će način da je odgodi za sutra. A sutra će je odgoditi za prekosutra. Jedna po jedna, Tonkine zadaće ostaju neizvršene, a mama i tata više nemaju načina kako bi to promijenili.

Kako to obično biva, ono što mama i tata ne uspijevaju riješiti, uspješno obavljaju baka i djed.

Djed se pred Tonkom mudro našali i objasni joj da je dobila Sutrićestanje slično vodenim kozicama, ali napada djecu koja stvari ostavljaju za sutra.

Tonka u početku ne uspijeva pronaći Sutriće na svom tijelu, ali s vremenom i uz bakinu i djedovu priču, ona ih ugleda. Sutrići su neobična nestašna bića koja su se polijepila na Tonkino tijelo i ne mogu se pomaknuti dok ona ne riješi sve odgođene obveze.

Uz djedovu i bakinu pomoć, Tonka rješava jednu po jednu obvezu, a kako se obveze dovršavaju, Sutrići odlaze s Tonke.

Tonkin dan završava povratkom mame i tate koji ostaju iznenađeni kad shvate da je Tonka izvršila sve obveze, ali i činjenicom da im je dotrčala u zagrljaj i odlučila dati pusu odmah, a ne čekati sutra.

Slikovnica o Tonki namijenjena je djeci starijoj od 5 godina, a tekst sadrži 1000 riječi. Ilustracije Vande Čižmek će pratiti priču tako što će djevojčica Tonka cijelo vrijeme biti crno bijela, a Sutrići će biti u boji. Kako se bude rješavala svojih zaostataka, Tonka će poprimati boje, a Sutrići će blijediti.

Cilj je ove slikovnice djeci osvijestiti jedan od češćih razloga za prepirku s roditeljima te im, na maštovit način, pokazati moguće posljedice odgađanja stvari, s naglaskom na propuštanje lijepih trenutaka u sadašnjosti.

Slikovnica djeci nudi i mogući način rješenja ovog problema, a to je da uvijek mogu potražiti pomoć od svojih bližnjih te da si, naizgled dosadnu situaciju, mogu objasniti zanimljivom pričom i tako pronaći inspiraciju i volju da dovrše svoje obveze.

 

Naručite putem e-maila