ŠKOLSKE BRIGE PČELE JELE

100.00kn (13.27 €)

Autor Marijana Križanović

Broj stranica 42

Godina izdanja 2019

Uvez tvrdi

 

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: školske brige pčele jele -1 Kategorija:

Opis

ŠKOLSKE BRIGE PČELE JELE poetična je slikovnica koja prati pčelu na putu njezinog osnovnoškolskog obrazovanja. Pčela u jednom trenutku odvažno odluči izboriti se za zasluženo školovanje bez tolikog stresa iskreno progovarajući o tome što treba promijeniti u našem školstvu da bi djeca više uživala u školi i bila manje opterećena nevažnim pojmovima.

U ovoj neobičnoj školskoj pustolovini, pratimo glavni lik pčelu Jelu kroz mudre stavove, živopisne i razigrane situacije. Živo i karakterno, pčela suptilno traga za ostvarenjem vlastitih snova – daje prijedloge koji su nužni za promjenu školskoga sustava kako bi svi, i djeca i učitelji napokon uživali u školi, te ju učinili ljepšim i sretnijim mjestom za sve.

Priča je šaljiva i poučna. Ona motivira djecu na slobodan razvoj stvaralačkih mogućnosti, potiče ih na igru uloga i u konačnici stvara toplo i opušteno ozračje. Tekst je sadržajan, smislen, pisan u rimi, zaokružene kompozicije, izražen jasnim i preciznim stilom, estetski vrijedan i doprinosi razvoju ritmičnosti te pomaže analitičko-sintetičkoj metodi čitanja i pisanja. Ilustracije su privlačne, razigrane, jedinstvene, kolorističke i maštovite, a prepune detalja pa obogaćuju doživljaj u razrješenju napete problemske situacije i jednostavno prate radnju koja dijete uvodi u svijet mašte i stvaralaštva. Kvaliteta ove slikovnice očituje se u dobroj usklađenosti teksta i ilustracija. Slikovnica je prilagođena djetetovoj sposobnosti razumijevanja te ga dodatno potiče na odvažnost i avanturu.

Na kraju slikovnice nalazi se i RJEČNIK POJMOVA koji na edukativan i smislen način djeci pomaže da razumiju i nauče značenje riječi poput reforma školstva, školski sustav, ravnatelj, kurikul, školski odbor, itd.

 

Naručite putem e-maila