PRUGASTA

100.00kn (13.27 €)

Autor Silvija Šesto

Broj stranica 52

Godina izdanja 2019

Uvez tvrdi

 

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: prugasta -1 Kategorija:

Opis

Slikovnica govori o „posebnima“. Kroz godine mijenja se terminologija kako nazvati oni koji imaju neki nedostatak, no osim terminologije malo što se mijenja uključujući predrasude. Ponekad se čini da smo na razini životinjska svijeta koji odbacuje, poput prirode same jedinke koje ne mogu preživjeti u „divljini“. Priča o plišanim igračkicama s greškom u jednom supermarketu, nadam se, potaknut će i najmanju dječicu da potaknu i neke od svojih roditelja da razmišljaju na drugi način. Djeca, sama po sebi, empatična su bića, no socijalizacija je složen proces u kojoj gube mnogo od početnih vrlina. Osobno, za to krivim odrasle, jer su mnogi tom socijalizacijom izgubili dječje vrline, te će i kroz mukotrpnu avanturu igračkica „s greškom“ imati priliku zapitati se, porazgovarati o tome, doživjeti njihovu muku, okruženost tzv. „normalnim“ i konačno zavoljeti priču.

I kroz naslov, koji je pomalo neobičan, jer po bijelim prugama poznate su zebrice, govori o greškama, jer glavni junaci, svaki sa svojom, mogli bismo reći, kreativnom greškom iskaču, pa su tako u nekoj tvornici pomiješali žirafice i zebrice, te su žirafice dobile zebrine pruge i…tektonski pomaci u odnosima su počeli…pa makar i na plišanom nivou.

„Dobre žirafice prepoznat ćemo i u mraku po bijelim prugama“ priređen je tekst i za dramsku izvedbu. Nadamo se kako će biti kazališno i ostvaren.

 

Naručite putem e-maila