PRIČA O O

100.00kn (13.27 €)

Autor Silvija Šesto

Broj stranica 38

Godina izdanja 2018

Uvez tvrdi

 

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: priča o o -1 Kategorija:

Opis

Riječ je o neobičnoj slikovnici/zlikovnici, naime navikli smo na vesele, razigrane teme, navikli  često na kreiranje nekog svijeta koji djeca traže i nikako ga nać’, a naposlijetku u sebi nose veliku prazninu, vapeći i kao odrasli za povratkom u svijet koji ne postoji. „Priča o O“ slikovnica je koja govori o poražavajućim nagonima ljudskog roda za sukobima, ratovima, uništavanjem. Svemirac ili biće iz nigdine sasvim slučajno se nađe na Zemlji bez ljudskih osobina, no malo pomalo, upoznajući dječaka Z dobiva uši, oči, nos, ruke,noge i što je najvažnije srce. No zemlja dječaka Z je u ratu i on pogiba, te ostavlja svemircu srce. Ipak, biće koje se pojavilo niotkud, shvaća svu tragediju ove civilizacije i poželi se vratiti otkud je došlo.

Uz antiratnu temu koja će i najmlađe potaknuti da promišljaju o tome kako sukob nije rješenje problema u komunikaciji, ova je slikovnica i priča o temeljnom čovjekovu organu (srce-duša), a uz to oni najmlađi mogu naučiti i poneke stvari iz najosnovnije anatomije. Namjera je da ovu slikovnicu čitaju i odrasli, osobito djeci, te da od malih nogu raspravljaju kako neprijatelj ne vreba izvana već dosita iznutra, iz često loših duša žitelja ovog planeta.

Priča o O ušla je u odabir najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World 2018

 

Naručite putem e-maila