PLAČKO

100.00kn (13.27 €)

Autor Kristina Gavran

ilustrator Boris Kugler

Broj stranica

Godina izdanja 2020.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija: Oznake , , , , ,

Opis

Dječak iz ove priče neprestano je plakao, lijevao je suze i kad treba i kad ne treba. Često je plakanje koristio kao supermoć. Zbog toga su ga ljudi prozvali Plačko i taj se nadimak prilijepio za njega. Uskoro se ni sam nije sjećao imena koje su mu mama i tata izabrali kad se rodio. Povjerio je svojoj ribici tajnu – ne želi više biti Plačko! Te noći njegovu sobu preplavilo je more suza, a on je zaplovio u avanturu na kojoj je upoznao Profesoricu Suzić, strašnog Krokodila i Mudrog Luka. Od njih će naučiti zašto plačemo, kako riječima opisati osjećaje, ali i zašto je nekad dobro plakati. Na kraju, hoće li Plačko pronaći svoje ime?

Kristina Gavran diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše za djecu i odrasle. Njene drame za djecu izvedene su u kazalištu Tirena, Mala scena, Puna kuća, Scena Gorica, Dječje kazalište Branko Mihaljević Osijek, te u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Drame “Dječak koji je tražio zmaja”, “Koruptivitis u Mišogradu” i “Sonata za Kantu za smeće” nagrađene su nagradom Mali Marulić.

Kristina piše i za odrasle, i to drame, pjesme, priče. U nakladi Disputa objavljena joj je zbirka kratkih priča “Kiša u Indiji, ljeto u Berlinu”, te roman “Gitara od palisandra” koji je osvojio nagradu “Mirko Kovač” za najbolje djelo mladog autora, te je bio u finalu Nagrade Europske unije za književnost. Trenutno živi u Engleskoj, surađuje s kazalištem NotnowCollective, a njena prva drama na engleskom „PepperandHoney“ na nacionalnoj je turneji. Kristina je na doktoratu na Loughborough University gdje je dobila stipendiju za istraživanje pripovijedanja osobnih priča.

Njena posljednja drama za djecu „Plačko“ praizvedena je u kazalištu Mala scena u režiji Tine Hofman. Plačka igra Vid Ćosić, a ostale likove Hana Kunić. Ovo je Kristini prva slikovnica, te se veseli druženju s djecom i putovanju kroz stranice priče.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PLAČKO”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *