Od nebesa do tresa

105.48kn (14.00 €)

Autor Silvija Šesto

Broj stranica 94

Godina izdanja 2022.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

Zbirka „Od nebesa do tresa“ zbirka je kratkih formi koje opisuju svakodnevne pojave, bića u odnosu na njih, stvari koje se mijenjaju. Autorica u svoj toj mijeni traži konstantu, pa kad se prisjeća i povezuje prošlost i sadašnjost s detaljnom naracijskom argumentacijom, ona nalazi uvijek istu i konstantnu ljudsku prirodu.

Od svakodnevnih situacija trgovine, poslovnih dogovora, međusobna uvažavanja u struci, ignoriranja problema do komentiranja političkih platformi, jedan veliki dio protekla vremena sažet je u zapisima, ponekad imenovan, a ponekad neimenovan, prepušten univerzalnosti, depersonalizaciji.

Prateći pozorno dnevne aktivnosti u svijetu, a ponajviše u Hrvatskoj i svom najbližem okružju, autorica kroz pojedinačne sudbine i onda kad to čini nenamjerno dopire i očitava univerzalne istine.

Baš ni jedan dan nije istovjetan ičemu. Ni drugome danu a ni situacijama koje čine zemaljski dan određen dogovornom ljudskom numeracijom.

Zbog hvatanja zajedničkog nazivnika nekih navada a koje su okvir za prepoznavanje, pa stoga i funkcioniraju kao zrcalo života u kojeg smo uronjeni plivajući od situacije do situacije, tekst nije dnevnički zapis i nije ograničen dijelom dana, danom, mjesecom ili godinom. Čini se kao da tu vrijeme mnogo čini no kad je riječ o ljudskoj prirodi nije u stanju učiniti ništa.

Moderni, pa mogli bismo reći i paradoksalno staro-moderni komunikacijski kanal „mreže svih mreža“ motiv je da se neka zbivanja zapišu kako bi podsjećala. Ne toliko da se, ako nisu u redu, ne ponove, ili ako su u redu ponove, već jednostavno zbog želje da se pokuša „nauditi“ neumitnom zaboravu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Od nebesa do tresa”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *