OD FEJSA DO NEBESA

100.00kn (13.27 €)

Autor Silvija Šesto

Broj stranica 1oo

Godina izdanja 2021.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

Zbirka „Od fejsa do nebesa“ zbirka je kratkih formi koje opisuju svakodnevne pojave, bića u odnosu na njih, stvari koje se mijenjaju. Autorica u svoj toj mijeni traži konstantu, pa kad se prisjeća i povezuje prošlost i sadašnjost s detaljnom naracijskom argumentacijom, ona nalazi uvijek istu i konstantnu ljudsku prirodu.

Od svakodnevnih situacija trgovine, poslovnih dogovora, međusobna uvažavanja u struci, ignoriranja problema do komentiranja političkih platformi, jedan veliki dio protekla vremena sažet je u zapisima, ponekad imenovan, a ponekad neimenovan, prepušten univerzalnosti, depersonalizaciji.

Prateći pozorno dnevne aktivnosti u svijetu, a ponajviše u Hrvatskoj i svom najbližem okružju, autorica kroz pojedinačne sudbine i onda kad to čini nenamjerno dopire i očitava univerzalne istine.

Baš ni jedan dan nije istovjetan ičemu. Ni drugome danu a ni situacijama koje čine zemaljski dan određen dogovornom ljudskom numeracijom.

Zbog hvatanja zajedničkog nazivnika nekih navada a koje su okvir za prepoznavanje, pa stoga i funkcioniraju kao zrcalo života u kojeg smo uronjeni plivajući od situacije do situacije, tekst nije dnevnički zapis i nije ograničen dijelom dana, danom, mjesecom ili godinom. Čini se kao da tu vrijeme mnogo čini no kad je riječ o ljudskoj prirodi nije u stanju učiniti ništa.

Moderni, pa mogli bismo reći i paradoksalno staro-moderni komunikacijski kanal „mreže svih mreža“ motiv je da se neka zbivanja zapišu kako bi podsjećala. Ne toliko da se, ako nisu u redu, ne ponove, ili ako su u redu ponove, već jednostavno zbog želje da se pokuša „nauditi“ neumitnom zaboravu.

Zbirka je nastavak na prvu zbirku „Odavde do fejsa“.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “OD FEJSA DO NEBESA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *