Negdje u visinama

100.00kn (13.27 €)

Autor Dubravka Brlić

naslovnica Ana Šesto

Broj stranica 80

Godina izdanja 2021.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

„Negdje u visinama“ druga je zbirka poezije Dubravke Brlić. Riječ je o izuzetnoj autorici koja ima širok raspon zanimanja, a veći dio života provela je među knjigama, a to je vidljivo i po vizurama s kojima se igra u svom poetskom planetu.

U ovom se rukopisu autorica kreće unutar svog intimnog svijeta iz kojeg ispaljuje strelice iskustva i imaginarnog iskustva. Tim spojom autorica izuzetno vješto vlada, te zbirku možemo uvjetno percipirati kao nastavak proznih, kreativnih komešanja, onih bespuća kroz koje se probija glas koji želi van, no na kraju izlazi nimalo širok, već sužen na koncentrat, stih, slovo.

Često u poziciji pripovjedača namjerno izmještenog u svoj svijet paralelan ovom u kojem je aktivna sudionica i sakupljačica trenutaka, Dubravka Brlić, pruža dubok uvid u vlastitu intimu koja se zrcali i u našoj, izlažući kroz čvrst lirični izraz svoje emocije, poraze, čuđenja, strahove i vjeru, pokušavajući na taj način, potpuno otvoreno, na poetski krajnje bolan no i lucidan, razigran, ali ponekad i sarkastično humoran poetski izraz, izgraditi posljednju crtu obrane prema svemu u što vjeruje.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Negdje u visinama”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *