MALI MAK

0.00kn (0.00 €)

Humanitarno/ na upit

Autor Antonija Vuletić

Broj stranica 50

Godina izdanja 2018

Uvez tvrdi

 

 

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: mali mak -1 Kategorija:

Opis

Slikovnica „MALI MAK“ Antonije Vuletić oda je životu ispričana kroz cvijet, istodobno nježan i snažan, cvijet koji zna niknuti na nedostupnim mjestima, zapuštenim livadama, uz tračnice zaboravljenih pruga kao dobrodošlica vlakovima koji nikada neće stići. Kroz ovu priču autorica otvara pitanje ljudske bahatosti, vječna nezadovoljstva i nemogućnosti uživanja u danostima života koji je sam po sebi savršen, no često ga guši baš ljudska nesavršenost koja se utapa u željama nečeg nedostupnog, upliće u mreže tlapnji kako je negdje drugdje bolje,  nešto drugo ljepše, nečija livada zelenija i nebo vedrije. O tome je jednostavnom pričom autorica podučila najmanje kroz odiseju glavnog junaka cvijeta malog maka.

Kroz njegovu priču moguće je iščitati i druge razine poruka, pa tako i one koliko vrline poput ljepote mogu nositi i nevolje ako ih ne koristimo na pravi način, ne želeći spoznati svoje granice i živjeti u svojim okvirima, postižući maksimum onime što nam je dano, baš kao dar, radost, život.

Autorica Antonija Vuletić sve izrečeno u djelu potvrđuje i vlastitim životom koji je, bez obzira na boljku koja joj je oduzela uobičajeni tijek djetinjstva, oda upornosti, vedrine i snage koja pokreće svijet.

 

Naručite putem e-maila