BETLEHEMSKA CRNA OVCA

100.00kn (13.27 €)

Autor Livija Kroflin

Broj stranica 40

Godina izdanja 2019

Uvez tvrdi

 

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: betlehemska crna ovca -1 Kategorija:

Opis

„Betlehemska crna ovca“ je priča o događaju koji već više od dvije tisuće godina slavi cijeli kršćanski svijet – rođenje djeteta Isusa – ali ispričana iz kuta jedne ovčje obitelji.

Glavni je lik mala ovca Ružica, koja nije bijela kao brat joj Janko i sestra Janica, nego „neke čudne boje“, pa joj se i brat i sestra ponekad smiju da je „crna ovca u obitelji“. A ona samo pršti od energije i želje za pravdom te u silnom nastojanju da popravi svijet drugima često ide na živce jer im kvari zabavu tražeći da i oni pomognu baš kad se najljepše igraju lovice, a roditelje zna tako zabrinuti da im runo gotovo posijedi od brige. I baš je Ružica bila ta koja je odvela Mariju i Josipa, već iznemogle od traženja smještaja po Betlehemu, do prazne spilje u kojoj su našli toplo prenoćište. Čuvši da se ljudska mladunčad rađa bez runa, Ružica je svladala strah od Zlokobne Zle Zmije, koja plazi okolo i samo čeka da joj male mekane ovčice nalete na zub, i prva darivala novorođeno „malo ljudsko janje“ – svojim runom. Za uzvrat je od „malog ljudskog janjeta“ dobila zlatno runo koje će ju štititi od zla.

Slikovnica je ilustrirana na prigodan i originalan način. Ilustratorica Anamarija Lenard, stručnjakinja u drevnoj tehnici filcanja (koja dokazano postoji od vremena daleko prije Krista!), od filcane je vune izradila sve likove i krajolik. Ilustracije su nastale fotografiranjem tih malenih vunenih likova u raznim pozama.

 

Naručite putem e-maila