Suradnici

anaja

ANA ŠESTO

www.anasesto.com

Ana Šesto rođena je 1986. u Zagrebu. Radi kao fotografkinja, novinarka i kao voditeljica kulturnog kluba O’GRADA, čija je i osnivačica. Bavi se organizacijom izložbi i raznih kreativnih događanja. Završila je Studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti s temom magistarskog rada « Fotografkinje od 70ih do danas».

Do sada je imala četrnaest samostalnih i tridesetak grupnih izložbi (domaćih i međunarodnih). Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika – HDLU-a. Fotografijom se bavi od 2000. kad je upisala Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer za fotografskog dizajnera. Realizirala je dvadesetak naslovnica za hrvatske književnike, te su joj radovi objavljivani u raznim časopisima. Iza sebe ima već nekoliko prvih nagrada od kojih su joj najznačanjije one iz Fotokluba Zagreb, nagrade na Hrvatskom kreativnom Fotoizazovu, Fotomaratonu te pohvale na festivalu Photodays. Ona najnovija je pohvala koja dolazi iz priznatog časopisa za kulturu fotografije, Refoto. Službeni je fotograf kazališta Mala Scena, nakladničke kuće Semafora , Knjige u centru i portala Dnevno.hr. Suradnica je časopisa GloriaIn gdje radi kao fotografkinja i novinarka.
grga

GRGUR ŠESTO

Rođen sam krajem ljeta 1993. i od malena sam volio crtati sve što me okružuje. Portretirao sam ukućane, rođake i ponekad čak naše kućne ljubimce. Našlo se tu podosta materijala, od akvarijskih ribica, ptičica, kornjača, ježeva, mačaka do obaveznih pasa. Nekad je to bio veliki bernardinac, a danas dvije kujice, mama i kćer. Osim crtanja obožavam sportove.

Trenirao sam nogomet, tenis, plivanje, košarku, tekvando… Danas s dečkima zaigram nogomet, no opsesija mi je akrobatska gimnastika. Na početku osnovne škole ilustrirao sam serijal priča svoje majke Silvije, „Bum Tomica“. Za vrijeme ilustriranja 4. dijela već sam upisao Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer slikarstvo. Nakon toga upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo.S Karlom Mačkić inicirao sam i realizirao prvu izložbu radova mladih umjetnika u O’gradi pod nazivom Šafranovski.
karla

KARLA MAČKIĆ

Rođena sam 01.12.1993. u Zagrebu. 2008. godine upisujem srednju školu za Primijenjenu umjetnost i dizajn i 2009. se odlučujem za grafički odsjek. Sudjelovala sam na natječaju “Dizajniraj svoju bilježnicu” na kojem sam bila izabrana među 20 bilježnica koje će se tiskat za narednu školsku godinu.

Također, izabrana sam za natječaj koji je pokrenut od strane Terme Jezerčica za dizajn novog loga, te na natječaju Turističke zajednice grada Zagreba u izradi suvremenijeg suvenira grada. Suorganizatorica sam projekta i izložbe Šafranovski u Kulturnom klubu O’GRADA, prve prodajne izložbe maturanata ŠPUD-a 2011./2012. godine. Sada se pripremam za upis na Zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek za primijenjenu grafiku.
schunk

DAVOR SCHUNK

Rođen je u Virovitici 1970. Studirao dizajn u Zagrebu. 2003. osniva studio vizualnih komunikacija “Definicija”. Putuje po Europi i Africi, te snima video i foto reportaže za televiziju i časopise. 2006. izdaje knjigu “Tragovi”. Direktor, predsjednik,tajnik, ekonom i izlagač “Fra Ma Fu” strip festivala u Virovitici 2009.

Radi i kao predavač maturantima i studentima Odradio niz uspješnih radionica za djecu predškolske i školske dobi (strip radionice, dizajnerska početnica). Autor je više uspješnica vizualnih identiteta i maskota. Profesionalni je član HDD-a (Hrvatskog društvo dizajnera). U O’gradi vodi radionicu vizualnih komunikacija za male i velike ČARO’GRADA gdje se uče tajne stripa, ilustracije, crtanog filma, grafike i dizajna.
adriana

ADRIANA MEGLAJ

Adriana Meglaj je rođena u Zagrebu 1969. godine. Nakon završene srednje građevinske škole (Građevinski školski centar „Zvonko Brkić“) upisuje studij arhitekture na Arhitektinskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu kojeg završava 1992. godine.

Vrlo kratko radi u projektnom birou, nakon čega kroz salone namještaja, pripremu izrade i direktnu proizvodnju namještaja do danas uglavnom radi u uređenju interijera i namješajstvu. Tokom osmoškolskog i srednješkolskog obrazovanja bavi se plesom u folklornim društvima i pjevanjem u želji da popuni svoju potrebu za kreativnim izražavanjem. U tom smislu je amaterski konstantno okružena materijalima za likovno izražavanje bilo kroz crtež, tekstil ili vunu. Radovi su uglavnom bili za osobne potrebe ili za poklon. Jednako je zainteresirana za moderne kao i za tradicionalne tehnike ručnih radova, fascinirana čipkom i oduševljena radom s ljudima. Dobro razumijevanje pletiva i kukičanja često je dijelila s najužim krugom prijateljica željnih usvajanja ovih vještina, dok obuka nije prerasla u tečajeve organizirane kroz radionice u Kulturnom klubu O’grada u Kustošiji. Kroz druženje s djecom, svojom i svojih prijateljica, primjećuje interes za ručno šivanje. Šivanje kao aktivnost je zanemarena u programima formalnog osmoškolskog obrazovanja što Adriana pokušava nadoknaditi pokretanjem Šivao’nice za djecu nižih razreda osnovne škole.

Share This: